Hogyan válasszunk orvosi tápegységet?

2015/03/12, 10:55

Az orvosi berendezéseket mûködtetõ tápegységek kiválasztása nagy körültekintést igénylõ feladat. Ön tudja, milyen szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy a legmegfelelõbb tápegységet válassza?

Ahogyan minden egyéb elektromos berendezésnél, úgy ebben az esetben kiemelt szerepet kap a páciens, és természetesen a berendezés kezelõjének a biztonsága. Az ipari használatra szánt berendezéseket soha nem szabad orvosi berendezésekbe beépíteni, mert a két típus érzékenysége teljesen különbözõ. Figyelni kell a szivárgó áram veszélyére is, hiszen a betegek szervezete sokkal érzékenyebb, és az állapotukat súlyosbíthatja egy nem rendeltetésszerûen használt eszköz

Szintén létfontosságú a tápegységek biztonságos használata szempontjából a megbízható szigetelés. Ennek sikere attól is függ, mekkora a távolság a vezetõrészek, és az alkatrészek között. Az orvosi tápegységek esetében a kettõs, vagy megerõsített szigetelés az ideális, melynek megbízhatóságát átütési szilárdság vizsgálattal szokás ellenõrizni.

Amennyiben csakis kiváló minõségû orvosi tápegységet szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal és kérje segítségünket a választásban!