Inverterek

2014/10/14, 08:10

Ha Önnek 230V-os váltakozófeszültségrõl üzemeltethetõ berendezése van, de csak 12V, 24V vagy 48V-os akkumulátor vagy napelem áll rendelkezésére, akkor inverterre van szüksége.

Az inverterek alkalmazhatóak hétvégi házakban, borászatokban, öntözõ szivattyúkhoz, lámpákhoz, háztartási gépekhez, barkácsgépekhez, hûtõszekrényekhez, fagyasztószekrényekhez valamint fûtésrendszer keringetõ szivattyúk ellátására áramszünet esetén. Alkalmasak továbbá kamerák, telefonok, egyéb kellékek feltöltéséhez, üzemeltetéséhez is, hogy a családi vakáció minden pillanata megörökíthetõ legyen.

A legkisebb teljesítményû inverterek, amelyek notebookok, kisebb háztartási gépek, kisebb teljesítményû barkácsgépek, világítótestek stb. mûködését tudják biztosítani, általában 12V-ról mûködnek.

Nagyobb teljesítményû gépeket és berendezéseket, mint például hûtõgép, fagyasztó, klíma hajszárító, porszívó vagy barkácsgép, csak 24V-ról vagy 48V-ról mûködõ inverterekkel lehet gazdaságosan üzemeltetni.

Három lényeges dolgot szem elõtt kell tartani!
1.    Egyes háztartási gépek, mint például a hûtõgépek, fagyasztók vagy klímák bekapcsolásuk pillanatában névleges teljesítményük többszörösét igénylik. Emiatt jóval nagyobb teljesítményû vagy nagyobb túlterhelhetõségû inverterre van szükség, mint amit az alapfogyasztás megkívánna.
2.    Motoros (hûtõgép, fagyasztó, klíma, fúrógép, porszívó, fûtés keringetõ szivattyú, stb.) vagy transzformátoros (rádió, kis teljesítményû hálózati adapterek, stb.) fogyasztók csak szinuszos kimeneti hullámformával rendelkezõ inverterekrõl üzemeltethetõk huzamosabb ideig károsodás nélkül. Ezeket a berendezéseket nem szabad „négyszög” vagy „kvázi szinuszos” kimeneti hullámformájú inverterekrõl mûködtetni.
3.    A hobby célra gyártott inverterek csak szakaszos üzemeltetésre alkalmasak. Folyamatos üzemeltetésre csak az ipari inverterek képesek károsodás nélkül.

Ha minõségi és megbízható ipari kategóriájú inverterre van szüksége, nézzen körül nálunk!

 

Oldja meg inverterrel az áramellátást!

Az inverter, vagy más néven feszültség átalakító, nagyon széles területen használható eszköz. Az ENERGOM ELECTRONIC KFT. összegyûjtötte Önnek, hogy mikor és milyen körülmények között lehet szüksége inverterre.

Mielõtt a felhasználási lehetõségeket soroljuk, érdemes megjegyezni, hogy az inverterek eltérõ kimeneti feszültséggel készülnek, így ezt a szempontot mindenképp érdemes figyelembe venni a választásnál!

Mikor érdemes inverterben gondolkodni?

  • ha kinti munkálatokat végez és elengedhetetlen a 230V használata
  • nyaralóknál, ahol nincs hálózati feszültség
  • elektromos eszközök töltésére a gépkocsiban
  • áramszünet idején

Az ENERGOM ELECTRONIC KFT. inverterek, egyenáramú áramellátásban használható eszközök forgalmazásával foglalkozó vállalkozás. Termékeink sokszínû kínálata között garantáltan Ön is megtalálja, amit keres!

Amennyiben inverterre van szüksége, és szeretné biztos helyrõl, gyorsan beszerezni, keresse fel az ENERGOM ELECTRONIC KFT.-t a megadott elérhetõségeken és kérje kollégáink tanácsát, árajánlatunkat! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Hogyan válasszunk invertert?

Az inverter funkciója, hogy az egyenáramot váltó árammá alakítja, ami által eszközeinket, készülékeinket akár az autóban és egyéb helyeken is tudjuk üzemeltetni. Mivel az inverter kiválasztási rendkívüli körültekintést igényel, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a döntéshez.

Két típusát különböztetjük meg az invertereknek, még pedig a trapéz, illetve a szinusz invertereket. Mindkettõnél lényeges, hogy megfelelõ teljesítményt produkáljon. Ez az inverterrel használni kívánt eszközöktõl függ. Míg egy olvasólámpa 50-100 Wattal is megelégszik, addig egy kávéfõzõnek 800-1600, egy porszívónak 1000-1500 Wattos teljesítmény szükséges.

Azonban ügyeljünk arra, hogy mindig nagyobb legyen az inverter teljesítménye, mint a róla üzemeltetni kívánt készülékek teljesítménye összesen. Ekkor a bekapcsolásnál keletkezõ, pár másodpercig tartó nagyobb indulófeszültséget is figyelembe kell vennünk.

Egy szivargyújtóhoz való inverterrõl tölteni tudjuk a notebookot, a telefont, fényképezõgépet és a hasonló eszközöket, míg az akkumulátorra kötött inverterekkel fúrót, konyhai eszközöket is használhatunk.

Ha minõségi invertert keres, tekintse meg kínálatunkat és rendeljen!

 

Szinusz inverterek

Az inverterek szinusz hullámformájú kimeneti jelalakjuknak és nagy indítóáram leadási képességüknek köszönhetõen igen széleskörûen alkalmazható lehetõségek a legkülönfélébb felhasználásokhoz. Változatos területeken közkedvelt eszközök kiváló paramétereiknek köszönhetõen:

  • Magas hatásfok
  • Nagy teljesítmény leadási képesség
  • Alacsony üresjárati áramfelvétel
  • Sokrétû védelmi funkciók
  • Kis tömeg

A különbözõ ipari területeken felhasználva maximálisan megállják helyüket a szinusz inverterek, mely a kedvezõ ár-teljesítmény jellemzõnek, a szabályoknak maximálisan megfelelõ zavarkisugárzásnak, és zavarvédelemnek köszönhetõ, valamint különféle konstrukciókba beépítve folyamatos szünetmentes áramellátó egység fõ részét képezheti és biztosítja a fogyasztó zavartalan mûködését. Ezeknek a kedvezõ jellemzõknek köszönhetõen hosszú távon is gazdaságos és költséghatékony megoldást biztosítanak a felhasználók számára a szinusz inverterek.

Tekintse meg weboldalunk információit inverterekkel kapcsolatban, valamint bõvebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetõségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!